Steznik za plantarnu fasciju 424

2.900 din.

Plantarni fascitis predstavlja zapaljenje plantarne fascije, koje je veoma bolno stanje uzrokovano upalom pripoja tabanske (plantarne) fascije.

Kod intenzivnih fizičkih aktivnosti koje uključuju dugo trčanjedugo hodanje ili kod dužeg stajanja, takodje nošenje neadekvatne obuće ili usled nekih drugih predispozicija, može doći i do upale plantarne fascije. Najčešće se ta se upala događa na njenom pripoju za petnu kost, taj središnji deo fascije je najdeblji i najjači deo, trpi najveće opterećenje, pa je iz tog razloga to najčešće mesto nastanka plantarnog fascitisa.

 

Bolovi su najjači ujutru nakon ustajanja i prvi koraci znaju da  prouzrokuju oštru i sevajuću bol. Nakon nekoliko koraka, bol se smanjuje i hodanje postaje moguće. Kasnije tokom dana ili tokom fizičke aktivnosti, bol se može pojačati, tada je odmor neophodan. Kod posebno jakih upala, bolovi mogu biti intenzivni i celo vreme, i tako sprečiti normalno hodanje.

Više veličina

Indikacije:

  • Bol u peti
  • Bolovi su izraženi pri prvim jutarnjim koracima ili nakon perioda dužeg mirovanja 
  • Bol se obično javlja kada postoji opterećenje na petu (stajanje, hodanje ili trčanje)
  • plantarna fascija

Mogu se koristiti i ulošci  za cipele

Postoje dva osnovna tipa uložaka za plantarni bol u peti. Prvi tip su silikonski ulošci, koji ravnomerno distribuiraju opterećenje u petu i smanjuju bol prilikom stajanja, hodanja.

Druga vrsta uložaka su oni koji podržavaju svod stopala. Na taj način smanjuju istezanje plantarne fascije pri stajanju.

Za koje god uloške da se odlučite, nosite ih stalno. Premeštajte ih iz cipele u cipelu, ili kupite više pari. Važno je da nosite uloške u obe cipele kako ne bi narušili vaš balans.

Steznik  koristiti uz konsultaciju sa doktorom ili hirurgom, pri pojavi bilo kakvih neželjenih reakcija obavezno se obratiti lekaru ili hirurgu .
Ukoliko je preporuka proizvodjača zanemarena utoliko i prestaje svaka odgovornost proizvodjača i isporučioca pomagala

 

Додатне информације

Steznik za plantarnu fasciju

Plantarni fascitis

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Steznik za plantarnu fasciju 424“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *